Velopa Afzetpaal  thumbnail

Velopa Afzetpaal

Published Aug 01, 23
9 min read

Afzetpaal KopenHet succesvol organiseren van een evenement vraagt creativiteit (). Je wil je namelijk onderscheiden van andere festivals. Dit doe je door in te spelen op de beleving van je toekomstige bezoekers. Denk daarom vooraf na over de promotie, social media, online activiteiten, uitstraling, kleuren en aankleding van het evenement. Hou mensen voorafgaand aan het festival op de hoogte van de organisatie.

Bedenk leuke of grappige acties. Laat in alles wat je doet de beleving terugkomen als punt van herkenning. Op de dag zelf maak je gebruik van hashtags, apps en videoschermen met informatie over de line-up en korte backstage video’s. Tijdens het event en na afloop haak je via de socials in op emoties en reageer op berichten.

Wil je een evenement organiseren dat geld oplevert? Dan zal je moeten evalueren en meten. Wat vonden bezoekers van je festival? Komen ze de volgende keer weer? En waarom komen ze wel of niet. afzetpaal praxis. Hoe ziet je websiteverkeer eruit? Haken mensen af of blijven ze hangen. Zorg ervoor dat je actief bent op social media en laat festivalbezoekers actief meedenken om je evenement te verbeteren.

Bezoek zelf andere festivals en kijk hoe het daar georganiseerd is. Of hoor van een aantal Festivalbazen hoe het is om een festival te organiseren..

Hybride events zijn evenementen die deels online en deels offline plaatsvinden. Een kleine groep deelnemers woont het evenement bij op locatie terwijl de online deelnemers aansluiten via een online platform - afzetpaal praxis. Wil je een hybride evenement organiseren? Lees dan verder voor info, tips & tricks! Hybride evenementen zijn niet nieuw. We schreven er al over toen de term corona nog onbekend was bij het grote publiek (zie bijvoorbeeld deze case van Wageningen University & Research).Hybride evenementen geven je de mogelijkheid om met een kleine groep deelnemers toch een groots evenement neer te zetten. Perfect natuurlijk zolang de maatregelen rondom corona nog van kracht zijn, maar ze zijn ook bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld internationale evenementen. Tip: hier lees je de belangrijkste redenen om een hybride event te organiseren. afzetpaal praxis.

Afzetpalen Met Ketting

Niet alleen op organisatorisch gebied, maar ook op technisch vlak. Een goede stream biedt een hoge kwaliteit en heeft daarom ook een ijzersterke verbinding nodig. Er is een groot aanbod van software beschikbaar voor evenementen. afzetpaal praxis. Om te bepalen of software aan jouw wensen voldoet, raden we aan om van te voren de volgende punten te bepalen: Wat voor content wil je presenteren? Vindt het fysieke deel op locatie plaats? Welke resolutie wil je aanbieden? Hoeveel ruimtes zijn er? Wil je het evenement opnemen of opslaan? Wil je voor ondertiteling of scherm caption zorgen? Wat is de internet bandbreedte vanwaar je gaat streamen? Heb je (technisch) support nodig tijdens het event? Hoe wil je je deelnemers laten netwerken? Welke interactie functionaliteiten heb je nodig? Welke marketingactiviteiten heb je gepland tijdens het evenement? Afhankelijk van je antwoorden, heb je vermoedelijk 3 type event software/hardware nodig: Bij voorkeur sluiten alle systemen naadloos op elkaar aan. .

nl klaar voor hulp. Hier vind je meer informatie over het online event platform. Je hebt eigenlijk 2 typen deelnemers: online en offline. Afhankelijk hiervan, verschilt ook het registratieproces en de informatie die deelnemers moeten ontvangen. Met één registratieformulier ben je er nog niet. Je hebt meerdere varianten nodig en een website waar de deelnemers goed geïnformeerd worden over de mogelijkheden en voorwaarden.

Dit is niet alleen handig om zelf goed overzicht te houden, maar het maakt de registratie voor deelnemers ook een stuk duidelijker en zorgt zo al voor een positieve beleving bij hen – al voor de start van je event! Meer informatie over slimme registratie? Bekijk onze features. Je gaat je evenement opnemen.

Dat betekent dat je uitstekende apparatuur nodig hebt. Je wil tenslotte dat de online deelnemers ook een goede ervaring hebben. Niet alleen de inhoud van de presentatie is van belang, maar ook de presentator en videokwaliteit zijn belangrijk voor het creëren van een positieve ervaring bij een online event. Dit verkleint het afhaakpercentage, wat natuurlijk enorm waardevol is.

nl heeft Event Streaming ontwikkeld zodat jij snel en eenvoudig een professionele streaming service opzet van hoge kwaliteit. afzetpaal praxis. Je hebt hier geen technische kennis voor nodig, zodat je je volledig kan focussen op andere belangrijke dingen – zoals de inhoud van de presentatie. Je ontvangt van ons de apparatuur mét ingebouwde router zodat je gegarandeerd internet hebt.

kun je al van start! Lees meer over Event Streaming. Als het bijwonen van grote evenementen op locatie weer is toegestaan, dan is er geen twijfel over mogelijk dat zij snel zullen terug komen (afzetpaal praxis). Maar, als we iets hebben geleerd van corona, dan is het wel het gemak van digitale oplossingen.

Verzonken Afzetpaal

Bovendien verhoogt dit de kans dat online deelnemers de volgende editie wél fysiek zullen bijwonen. Daarnaast zijn hybride evenementen ideaal voor internationale evenementen en bepaalde niche markten. Het sluit goed aan op de duurzaamheidstrend die al jaren in opkomst is. Kortom; ook zonder corona zijn hybride evenementen niet weg te denken.

Voor jouw evenement heb je veel verschillende event-medewerkers nodig. Niet alleen voor het scannen van de tickets, de muntverkoop en achter de bar, maar ook beveiligers, geluidstechnici, EHBO’ers en − niet te vergeten − de schoonmaakploegen voor de toiletten en het festivalterrein. Misschien heb je zelfs wel een camping bij je festival.

Nu kun je voor ieder onderdeel zelf personeel aannemen, of samenwerkingen aangaan met gespecialiseerde bedrijven. Je gaat immers niet zelf op zoek naar 20 schoonmakers, 50 medewerkers voor de op- en afbouw en ruim 200 barmedewerkers! Nee, die 200 barmedewerkers regel je via een horeca-uitzendbureau en voor de techniek ga je naar een gespecialiseerde partij.

Die heb je ongetwijfeld in je netwerk. Ja, want wat als er minder mensen komen dan verwacht? Wat als het regent en je hebt onvoldoende schuilmogelijkheden? Of wat als de temperaturen dusdanig hoog zijn dat er veel meer gedronken wordt? Wat als het uitzendbureau met horecapersoneel het laat afweten of als je freelance licht- en geluidstechnicus door een ongeval het werk niet kan uitvoeren? Of nog een veel ergere wat als: wat als jij, als evenementenorganisator, de vergunningen niet rond krijgt en dus minder, of misschien wel helemaal geen, evenementen of festivals mag organiseren en uitvoeren? Misschien heb je wel event-personeel op de loonlijst staan die hun uren moeten draaien.

Als evenementenorganisator heb je te maken met heel veel onzekerheden. Natuurlijk is het weer op de dag van het evenement de grootste onzekerheid, maar verder heb je ook te maken met je budget, locatie en vergunningen. Kortom: factoren die de rest van de uitvoering beïnvloeden. Wij geven je 9 tips voor een goede personeelsvoorbereiding.

Hierin komt ook een stuk personeelsplanning aan bod, want sommige scenario’s dien je ongetwijfeld op te lossen met de inzet van personeel. Denk hierbij niet alleen aan veiligheidsrisico’s, maar ook het weer en falende techniek. Als het goed is, heb je een budget voor de organisatie van je evenement. Vanuit dit hoofdbudget bepaal je jouw personeelsbudget.

Betonnen AfzetpaalHoeveel geld moet er vrijgemaakt worden als een van de risicoscenario’s uit je analyse werkelijkheid wordt? Denk hierbij aan het breken van een been tijdens de opbouw van het evenement of een horecamedewerker die overspoelt wordt door een lading frituurvet. Deze risico’s gaan ver, maar vinden vaker plaats dan je denkt - afzetpaal praxis.

Welke taken moeten er worden uitgevoerd? Welke vaardigheden en specialismen heb je nodig voor de uitvoering van het evenement? Koppel de taken en vaardigheden aan elkaar en bepaal vanuit daar de functies, en dus het event-personeel dat je nodig hebt. Op basis van je inventarisatie kun je een planning maken.

Zo is er personeel dat je voorafgaand aan het evenement nodig hebt, medewerkers voor tijdens het evenement en uiteraard heb je ook na afloop mensen nodig. Een overlapping in fasen kan voorkomen en is eigenlijk heel normaal. Bepaal wel per fase hoe lang je mensen nodig denkt te hebben. Deel dit op in uren, dagen of dagdelen.

Hierdoor wordt de tijdsinvestering per fase en deelproject inzichtelijk. Heb je mensen in loondienst? Dan plan je die als eerste in. Zo voorkom je dat je personeel in loondienst te weinig uren maakt. Jij bent immers verantwoordelijk voor het aanbieden van voldoende werk voor hun contractuele arbeidsuren. Ga na of je voor andere werkzaamheden mensen een vorm van dienstverband of een contract wilt aanbieden.

Houd wel in de gaten dat bij het aanbieden van een arbeidscontract (waarbij jij juridisch werkgever bent), ook andere kosten bovenop het salaris worden gerekend - afzetpaal praxis. De kosten die je aan je personeel hebt, bestaan dus niet alleen uit de salariskosten; vakantietoeslag, premies en verschillende verzekeringen komen daar nog bij. Denk bijvoorbeeld aan de ongevallenverzekering en AOW.

Dit zijn zeker goede opties voor grotere evenementen. Voor kleinere evenementen kun je zelf event-personeel werven en selecteren, om ze vervolgens een nulurencontract aan te bieden. Jij bent dan zowel juridisch als feitelijk werkgever. Dat betekent dat alle werkgeversrisico’s bij jou liggen. afzetpaal praxis. Zeker in de evenementenbranche kan dit bij geschillen en ongevallen voor flinke extra kosten zorgen.

Betonnen Afzetpaal

Het kan geweldig zijn om je eigen evenementen te organiseren, maar wat als je wilt proberen om te freelancen? Een freelance evenementenplanner kan tussen $25 en $100 per uur verdienen of 10–15% van het evenementenbudget, afhankelijk van je ervaring. Je salaris hangt uiteindelijk af van hoe goed je je werk doet en hoe goed je kunt onderhandelen.Lees dit artikel om erachter te komen… Wat een freelance evenementenplanner doet De voordelen van freelancen Welke vaardigheden je nodig hebt voor succes Hoe je je eerste job krijgt Klaar om te beginnen? We gaan ervoor. Je moet veel zelf doen als freelance evenementenplanner. Afhankelijk van of je een team hebt of niet, moet je misschien wel alles zelf doen.

Misschien moet je ook de volgende taken doen, afhankelijk van het soort evenementen dat je organiseert: Veel mensen worden niet zomaar freelancer omdat ze zich zorgen maken over het gebrek aan zekerheid. Daar zit wel wat in, maar freelancen heeft ook een aantal voordelen. Hier zijn een paar voorbeelden van freelance evenementenplanner zijn: Jij beslist alles Je hebt flexibele werkuren Kies je eigen tarief Werk aan veel verschillende evenementen Lees dit artikel dat meer details geeft over deze voordelen.

Latest Posts

Dubbel Feest

Published May 23, 24
7 min read

Feest Pak

Published May 07, 24
7 min read

Gabber Feest

Published May 05, 24
7 min read